”Chefen var en distingveret gråhåret herre, som af princip ikke ville have kvinder på holdet. Han var sikker på, at de ville skabe splid mellem mændene og i det hele taget distrahere dem, så de ikke kunne passe deres arbejde og opklare forbrydelserne.”

18 kvinder startede i maj 1977 på Politiskolen. De blev de første kvindelige politibetjente i Danmark. De medvirkede til, at en af samfundets sidste rent mandsdominerede bastioner blev brudt ned.

14 tidligere og nuværende politikvinder fortæller i denne bog om, hvordan det var at bevæge sig ind på det modsatte køns territorium, og hvordan de blev modtaget på godt og ondt.

De kvindelige betjentes fortællinger sættes i sammenhæng med den udvikling, der gennem de seneste 40 år er sket i forholdet mellem mænd og kvinder i samfundet, på arbejdsmarkedet, i hjemmene og på uddannelsesområdet.

”Selvfølgelig kan vi det” sætter fokus på en række kvinder, der ydede deres bidrag til at skabe nogle af de mest omfattende forandringer i den måde, vi lever sammen på.

Sara Wiese, Preben Lund
Nyt DPIF – politiidrættens forlag, 2017